dimecres, 1 d’abril del 2009

Les noves tecnologies ajuden els joves a trobar feina

El coneixement i ús de les noves tecnologies facilita que els joves d'entre 16 i 25 anys trobin un lloc de treball, segons un estudi. Tanmateix, aquest grup és més pessimista a l'hora de sortir de l'atur que altres de major edat.
Segons l'empresa especialitzada en solucions de recursos humans Randstad, un 62 % dels joves espanyols està disposat a canviar de ciutat per aconseguir una nova ocupació i no necessiten el sentiment 'de pertinença' a una empresa, ja que ells mateixos s'automotiven quan compten amb les eines i l'entorn adequat.
A més, l'estudi reflecteix que els ciutadans d'aquestes edats tenen menys confiança en aconseguir feina que altres grups. En concret, un 72 % dels menors de 25 anys opina que 2009 serà pitjor en matèria laboral que l'any anterior.
El 71 % dels joves utilitza la Xarxa a l'hora de buscar feina i un 40 % empra més de 3 hores al dia en la recerca. En contrapartida, un 24 % dels joves acudeix als serveis públics per trobar feina.
Per a aquests joves, que opten principalment per llocs de treball temporals i en èpoques de vacances, és important treballar en comunitat, d'aquí l'auge de les xarxes socials a Internet. La companyia ha ressaltat que el 26 % de les persones que busquen feina té edats compreses entre els 16 i els 25 anys, un 69 % dels quals són homes. Un 80 % d'aquests joves han finalitzat els estudis secundaris i un 16 % té estudis superiors.