divendres, 10 d’octubre del 2008

Professions que aguanten la crisi

Enginyers especialitzats en energies renovables, tecnòlegs, professionals del sector sanitari, comercials, advocats, gestors de cobraments i titulats en Formació Professional es mantenen al marge de la crisi econòmica. Anem per parts:
- Metges: la sanitat té un dèficit de professionals sanitaris, el què fa que fins i tot s'hagin de portar professionals de l'estranger.
- Enginyers: el sector de les energies renovables manté un creixement constant. A més fan falta més informàtics i telecos per a les empreses de software, on sempre hi ha una alta rotació de personal; es necessiten analistes, caps de projecte i tècnics en sap i de disseny de webs.
- Formació professional: els professionals més demandats són mecànics, electricistes i soldadors, entre d'altres. Molts comencen a treballar abans d'acabar els seus estudis.
- Advocats i gestors de cobraments: la situació de crisi actual fa que creixi la contractació d'advocats especialitzats en expedients de regulació o gestors de cobraments degut a l'augment de la morositat.
- Comercials: per la mateixa raó es fa més difícil vendre per les empreses, i aquí sorgeix la figura del comercial, una peça clau per aconseguir noves vendes.

Disposar d'una bona formació, i si pot ser experiència prèvia, et pot ajudar contra la crisi. Però no tot depèn de la titulació estudiada. En moments de crisi es valora la capacitat del professional per implicar-se i mantenir un alt compromís amb el projecte, així com la seva flexibilitat i la seva habilitat per adaptar-se als canvis. El treball en equip, l'experiència, les habilitats socials i de comunicació, la iniciativa, el treball sota pressió i la gestió eficaç del temps són les competències professionals més buscades.